Twitteren is slechts tijdelijke hype

FrankWatching schrijft een interessant artikel over de toekomst van Twitteren. Overal hoor je dat we pas aan het begin staan van het Twittertijdperk, maar tegelijkertijd hoor je dat je alvast de begrafenis van Twitter mag gaan regelen. Gesteld wordt dat Twitter alleen kan slagen als Twitter.com snel wordt overgenomen of als zij een verdienmodel gaan opzetten. 

Een van de reacties geeft kernachtig weer waarom Twitteren snel een roemloos einde zal vinden.

“Waar is Second life gebleven? Schreven we daar 1 jaar geleden ook geen kranten over vol? Ik heb een aantal problemen met twitter:
- Er zijn volwassen applicaties die communicatie via twitter faciliteren. En met volwassen bedoel ik ook volwassen en niet de met veel liefde in elkaar geknutselde adobe air applicaties.
- Twitter faciliteerd niet in het aanbrengen van structuur in de communicatie waardoor ik geen onderscheid kan maken in relevant en niet relevant.
- Als email afhankelijk was geweest van email.com dan was het al lang gestorven. Datzelfde probleem heb ik met twitter. het is afhankelijk van twitter.com en in die zin ligt het lot van twitter in de handen van 1 bedrijf. Kijkend naar de geschiedenis is dit niet future proof.
- Twitter geeft me onvoldoende mogelijkheden om 1op1 of 1opN te communiceren zonder dat deze informatie naar buiten komt. Ik wil namelijk best wat meer twitteren met mijn projectteam maar dan hoeft niet meteen de hele wereld te kunnen meelezen.
Vanuit bovenstaande geef ik Google wave naar de toekomst toe dan ook veel meer kansen. Ik verwacht niet dat Twitter over 2 jaar dood en begraven is, second life is er immers ook nog, maar willen ze over 5 jaar en over 10 jaar ook nog een rol van betekenis willen spelen dan zullen ze IMHO toch nog moeten vernieuwen op veel vlakken.”