Rol twitter bij journalistiek

De rol van sociale media bij journalistiek en nieuwsgaring is in de huidige tijd van essentieel belang. Politieke ontwikkelingen zoals de Arabische lente, maar ook events als de Olympische Spelen, hebben een ander karakter en zijn zelfs beinvloed door sociale media zoals Twitter en Facebook.

Twitter in relatie tot journalistiek

Twitter blijkt vooral van belang bij nieuwsontwikkelingen waar andere media niet bij kunnen. Gesloten gebieden kunnen toch communiceren dankzij dit simpele en razendsnelle communicatiemiddel. Biedt twitter nou ook echt toegevoegde waarde in andere situaties, zoals in een normale gereguleerde omgeving? Journalist Simon van Woerden beschrijft de mogelijkheden van het gebruik van twitter bij journalistiek. Met augmented journalism (weer wat anders dan augmented reality), zoals dit zo chique heet, kun je flink wat interactie met je lezers bereiken. Maar het luistert wel nauw hoe je het doet, het is niet in alle gevallen en voor iedereen toepasbaar.

Twitter nieuw medium in de kinderschoenen

Het is interessant om te zien dat het gebruik van sociale media niet automatisch en vanzelfsprekend succesvol is. Ook deze nieuwe vorm van communicatie bevindt zich nog in de kinderschoenen. En iedereen is van harte aan het proberen wat er mogelijk is. Eigenlijk is het een keiharde en directe toets of je voldoende en echt aansluiting vindt bij je lezers of volgers. Interessant!