Nulive

Nulive is een prima platform om online de belangrijkste Nederlandse twitterberichten en Nederlands nieuws op Twitter te volgen. Nulive is onderdeel van Nu.nl. De berichten op Nulive komen gewoon van Twitter.com, het aardige is dat zij de brei aan informatie enigszins ordenen. Nulive toont tweets over belangrijke en/of actuele onderwerpen, en laat de tweets zien van politici, BN’ers, journalisten en sporters. Een toegankelijke en aardige manier om verder kennis te maken met de mogelijkheden van Twitter.

En levert dit alles nou ook wat op? Bijvoorbeeld op zondagmiddag bestaat de top 3 uit Nine Kooiman, Diederik Samsom en Daniel de Wit. Is het interessant wat ze te melden hebben?

  • Nine Kooiman, SP Tweede Kamerlid, woordvoerder Jeugd met 520 volgers, heeft een frisse kijk op zaken, wel lijkt soms een beetje te blijven hangen in persoonlijke sores zoals een file op de A2.
  • Diederik Samsom, PvdA Volksvertegenwoordiger, Rode Ingenieur met 11.453 volgers (!), twittert flink wat af. Inhoudelijk interessant en leuke correspondentie met Femke Halsema en NOS.
  • DaniĆ«l de Wit, die iets bij de SP doet of voorstelt, met 675 volgers, twittert ook dat het hem lief is. Geeft zijn mening.
    Zou deze top 3 iets zeggen over het karakter of de ideologische achtergrond van Twitter-gebruikers? Deze doorsnede komt namelijk enigszins progressief, vrijzinnig, aan de linkerzijde van het politieke spectrum over. Wellicht zelfs een tikje anarchistisch ;). We blijven het volgen. Als u tips heeft, deze kunt u mailen aan info@twitteren.org.